Öğretmenler Gazetesi

Tolgahan Sayışman Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

2.197
27 Eylül 2018 - 22:34
Tolgahan Sayışman Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

Tolgahan Sayışman tam adı ile Turgut Tolgahan Sayışman (d. 17 Aralık 1981, İstanbul), Türk televizyon ve sinema oyuncusu ve model.

Hayatı

Kadıköy İntaş Lisesi ve Doğuş Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Türkiye’yi temsilen Güney Kore’de gerçekleşen uluslararası erkek güzellik yarışması Manhunt International’da dünya birincisi seçildi. Ekoldrama ve Ayla Algan’dan uzun süre oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Esir Kalpler adlı dizide yer aldı. Top Model yarışmasındaki sunuculuğu ile başarılı bir performans sergileyen oyuncu, daha sonra Maçolar, Dicle, Hepsi 1 ve Acemi Cadı dizilerinde de oyuncu olarak yer aldı. 24 Ekim 2008’de başrollerini Fahriye Evcen’le paylaştığı Aşk Tutulması adlı sinema filminde oynadı. İzlenme rekorları kıran Elveda Rumeli adlı dizide Mustafa rolünü canlandırmıştır. 6 Kasım’da vizyona giren Aşk Geliyorum Demez adlı filmde Bergüzar Korel ile başrol oynadı. Kavak Yelleri isimli gençlik dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Kendisi aynı zamanda 2010 yılının eylül ayında başlayan ve 2014 yılına kadar devam eden, FOX TV’de yayınlanmış Lale Devri adlı dizide başrolde, Çınar rolünde oynamıştır. 2014’te vizyona giren ve başrollerini Saadet Işıl Aksoy’la paylaştığı Sürgün adlı filminde rol aldı.Şu anda Show TV’de başlayan Asla vazgeçmem dizisinde Yiğit Kozan karakterini canlandırmaktadır.Yeni dizisinde başrolü Amine Gülşe ile paylaşmaktadır.

Filmografi

2006 Acemi Cadı  Konuk Oyuncu, Televizyon dizisi

2006 Esir Kalpler Levent Ertekin Yardımcı Oyuncu, Kanal: Kanal D, Televizyon dizisi

2006 Maçolar (dizi) Tuncay Başrol Oyuncusu, Televizyon dizisi

2007 Dicle Ferhat Oyuncu, Televizyon dizisi

2007 – 2009 Elveda Rumeli Namık/Mustafa Başrol Oyuncusu, Kanal: Atv, Televizyon dizisi

2007 Hepsi1 Ali Koş Oyuncu, Kanal: Show TV, ATV, Televizyon dizisi

2008 Aşk Tutulması Uğur Başrol Oyuncusu, sinema filmi

2009 Kavak Yelleri  Konuk Oyuncu, Kanal: Kanal D, Televizyon dizisi

2009 Aşk Geliyorum Demez Ali Başrol Oyuncusu, sinema filmi

2010 – 2014 Lale Devri Çınar Ilgaz Başrol Oyuncusu, Kanal: FOX TV , Televizyon dizisi

2014 Sürgün Sedat Başrol Oyuncusu, sinema filmi

2015 – 2016 Asla Vazgeçmem Yiğit Kozan Başrol Oyuncusu, Kanal: Show TV , Televizyon dizisi

2016 Bizans Oyunları Prens Adonis sinema filmi, Siyah Inci Kenan

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

2018 - Öğretmenler Gazetesi Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.