Öğretmenler Gazetesi

İbrahim Çelikkol Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

1.819
06 Ekim 2018 - 16:49
İbrahim Çelikkol Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

İbrahim Çelikkol, (d. 14 Şubat 1982, İzmit, Kocaeli), Türk dizi ve sinema oyuncusu, eski model.

Oyunculuğa başlamadan önce profesyonel modellik yaptı. Basketbolla ilgilenen Çelikkol ligde oynadı, genç millî oldu. Basketi bıraktıktan sonra oyunculuk konusunda eğitim alan Çelikkol’un Osman Sınav’la tanışması hayatında dönüm noktası oldu. Osman Sınav’ın çektiği Pars: Narkoterör filminde ‘başkomiser Şamil Baturay’ rolünün verilmesi le oyunculuk hayatına adım attı. Daha sonra M.A.T., Karadağlar ve Keskin Bıçak gibi televizyon dizilerinde boy gösterdi. 2011 yılında başlayan ve 24 Eylül 2012 de Final yapan İffet adlı dizide başrolde Cemil karakterini canlandırmıştır.

16 Şubat 2012’de gösterime giren büyük bütçeli sinema filmi Fetih 1453’te Ulubatlı Hasan karakterini canlandırmıştır. 2013 2014 yılları arasında Merhamet dizisinde fırat kazan ı canlandırdı.2014’te ekranda rol almaya başlayan Reaksiyon dizisinde bordo bereli Yüzbaşı Oğuz Ayaz karakterini ve 2016’da başlayan kördüğüm dizisinde Ali Nejat karakterini canlandırmıştır.

Anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise Arap kökenlidir.

Filmografisi

  • 2008    Pars: Narkoterör    Şamil Baturay    Dizi
  • 2009    M.A.T.    Sinan Atalay    Dizi
  • 2010    Keskin Bıçak    Mithat    Dizi
  • 2010 2011    Karadağlar    Gül Ali Karadağ    Dizi
  • 2012    Fetih 1453    Ulubatlı Hasan    Film
  • 2011-2012    İffet    Cemil Özdemir    Dizi
  • 2013-2014    Merhamet    Fırat Kazan    Dizi
  • 2014    Sadece Sen    Ali    Film
  • 2014    Reaksiyon    Oğuz    Dizi
  • 2016    Seddülbahir 32 Saat    Mehmet Çavuş    Dizi
  • 2016    Kördüğüm    Ali Nejat Karasu    Dizi
  • 2017    Siyah Beyaz Aşk    Ferhat Aslan    Dizi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

2018 - Öğretmenler Gazetesi Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.